دایرکتدبیت یا پرداخت مستقیم؛ سادهترین، سریعترین و راحتترین روش پرداخت برای تراکنشهای خرد پرتکرار و اشتراکی است. به بیانی دیگر دایرکت دبیت یک روش پرداخت مستقیم از حساب بانکی مشتری است که با اجازه او قابل اجرا میشود.
در مورد پرداختهای خرد پرتکرار میتوان اسنپ، اسنپفود و… را مثال زد. بسیاری از کاربران بهصورت روزانه از این دو کسبوکار سرویس دریافت میکنند و پرداخت انجام میدهند.
در مورد پرداخت اشتراکی یا دورهای نیز میتوان مثالهای زیادی زد که چند نمونه از آن همان پرداخت اشتراک اینترنت یا پرداختهای دورهای و اشتراکی مانند انواع قبوض و اپلیکیشنهای ارائهدهنده کتابهای الکترونیکی ، اپلیکیشنهای ارائهدهنده برنامههای غذایی یا ورزشی یا سرویسهای تماشای آنلاین فیلم و سریال و… است. در واقع دایرکتدبیت این امکان را میدهد تا طبق مجوزهایی که کاربر خود صادر میکند، پرداخت بهصورت مستقیم از حساب بانکی او انجام شود.
تاریخچه دایرکت دبیت
نخستینبار یک بانکدار بریتانیایی به نام Alastair Hanton دایرکتدبیت یا ارائه مجوز توسط مشتری برای پرداخت مستقیم از حساب بانکی را بهعنوان راهحل جایگزین پرداختهای پرهزینه معرفی کرد و پس از شش سال در نهایت موفق شد در سال ۱۹۶۴ میلادی موافقت برخی بانکها برای ارائه این سرویس را کسب کند. این روش پرداخت سالهاست که در سایر کشورها وجود دارد، برای مثال در حال حاضر ۸۰ درصد از اروپاییها حداقل یک دایرکتدبیت فعال و بهطور میانگین هر اروپایی شش دایرکتدبیت فعال دارد.
تفاوت دایرکت دبیت با سایر روشهای پرداختی
تفاوت این روش با روش پرداخت دیگری که اکنون در پرداختهای خرد پرتکرار یا دورهای استفاده میشود، این است که در پرداختهایی که در حال حاضر انجام میشود، کاربر میبایست وارد درگاه پرداخت اینترنتی شود، اطلاعات کارت خود را وارد کند و درخواست رمز دوم پویا بدهد و بعد آن را وارد کند تا پرداخت انجام شود؛ فرایندی طولانی که نسبت به دایرکتدبیت تجربه کاربری ضعیفی دارد.
پرداختهای دورهای و پرتکرار چگونه انجام میشوند؟
در مورد پرداختهای پرتکرار برای مثال اسنپفود، کاربر میتواند تا سقف روزانهای که مشخص کرده، پرداختهای خود را فقط با یک کلیک انجام دهد.
اتفاقی که برای پرداختهای دورهای میافتد، این است که کاربر خودش این مجوز را به اپلیکیشن مربوطه میدهد که حق اشتراک را بهصورت دورهای پرداخت کند.
به این صورت که پرداختهای دورهای به صورت خودکار با مبلغ مشخص و در بازههای زمانیای که خود کاربر مشخص کرده، توسط اپلیکیشن مربوطه انجام شود. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که کاربر پس از هر بار اتمام اشتراک و قطعی سرویس، ابتدا وارد حساب کاربری خود شود و از طریق درگاه پرداخت اینترنتی و پس از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی و رمز دوم پویا اشتراک خود را تمدید کند.
چه اپلیکیشنهایی به دایرکتدبیت متصل هستند؟
در حال حاضر امکان پرداخت با این روش را برای اسنپفود فراهم گردیده است.
همچنین ۱۸ کسبوکار بزرگ دیگر نیز درصدد هستند از این خدمت پرداختی استفاده کنند. شرکتها و کسبوکارهای بزرگ و معتبر دیگر نیز با هدف ارائه تجربه بهتری در پرداخت به کاربران خود، در حال پیادهسازی این روش پرداخت هستند.